Laatste nieuws

Evenement Hellendoorn Bevrijd! afgelast!

Gisterenavond heeft de Nederlandse overheid in een persconferentie laten weten dat alle evenementen tot 1 juni a.s. niet mogen plaatsvinden.
Helaas is hierdoor het evenement Hellendoorn Bevrijd! afgelast. Een bittere boodschap, we hebben met z’n allen heel hard gewerkt aan de voorbereidingen van het evenement.

De komende maanden beraden we ons over het mogelijk door laten gaan van het evenement op een later moment.
We respecteren de enige juiste beslissing van het kabinet om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan.

Pas goed op uw zelf en elkaar.

Stuurgroep Hellendoorn Bevrijd!

Bevrijdingsfestival!

Zaterdagavond 2 mei vanaf 20.00 uur.


Met als hoofd-act:

Miss Montreal!

En verder:
The Fortunate Sons
DJ Lars
De Feestdirecteuren

Vrijwilligers gezocht

Wij zoeken mensen die kunnen helpen met het timmeren en schilderen van de juiste decors. Om je hiervoor aan te melden kun je mailen naar Marel Olthof; haar emailadres is voorstellinghellendoornbevrijd@hotmail.com 

Wie wil er meewerken aan dit evenement?
We kunnen nog best veel vrijwilligers gebruiken. Bijvoorbeeld voor de opbouw en opruimen van het feestterrein op zowel de Hofmansweide of op het feestterrein aan de Reggeweg.
En we zoeken ook figuranten. Mensen die het leuk vinden om in W.O. II-kleding rond te lopen in het dorp tijdens de activiteiten.
Deze mensen kunnen zich opgeven via het emailadres: hellendoornbevrijd@outlook.com

Stichting is opgericht

Op dit moment is de stichting een feit, officieel saat deze ingeschreven bij de kamer van Koophandel onder de naam: Stichting HELLENDOORN BEVRIJD!.

Inmiddels zijn er subsidie aanvragen gedaan naar diverse fondsen en sponsoren. Er zal veel geld benodigd zijn voor de uitvoering van al onze mooie plannen. Voor de financiering van het feest worden meerder sponsoren gevraag bij te dragen. Ook zal de omzet uit horeca-activiteiten geld in het laatje moeten brengen.

Op donderdag 27 november is er een inloopavond georganiseerd in Naobers. Deze avond is zeer druk bezocht door circa 150 bezoekers. Er hebben zich al zo’n 60 personen gemeld om op enigerlei wijze bij te dragen in de activiteiten.

Op dit moment wordt hard gewerkt om op tijd de vergunningen te verkrijgen voor de evenementen. Vooral de grote aantallen te verwachten bezoekers, de militaire voertuigen, de wandelroute door het dorp en de daarmee gepaard gaande bereikbaarheid en veiligheid vragen de nodige aandacht.

Oorlogverhalen

Dinand Webbink heeft een aantal prachtige oorlogsverhalen geschreven. Gebeurtenissen die in en rond Hellendoorn hebben plaats gevonden. Persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog hebben mee gemaakt. Zeer interessant!
Bijvoorbeeld het verhaal over de helletocht van Andries. Of de reddende sneeuw. En een verhaal over Duitsers rondom een waterput. Een ander indrukwekkend verhaal is ‘In het hart getroffen’, over het bombardement van Nijverdal.
U leest ze hier ..